torsdag 23. september 2010

Bloggoppgave

Tenk deg at…

…det plutselig har kommet en utvekslingsstudent i klassen. Det unike med henne er imidlertid at hun ikke kommer fra et annet land, hun kommer fra en annen tidsepoke! Hun har rett og slett reist i tid, hun lever egentlig i 1923, men har altså bestemt seg for å besøke oss i 2010 nå. Du får i oppgave å forfatte et kort informasjonsskriv om Internett til henne. Du skal fortelle henne hvordan nettet fungerer og hva man kan bruke det til. Hvordan vil du ordlegge deg? Husk at hun knapt vet hva en telefon er, og langt mindre en datamaskin…

Skriv og post infoskrivet til den tidsreisende på bloggen din!

torsdag 9. september 2010

Skriveoppgåve til måndag 13.09.10

Skriv ein liten tekst (5-6 liner) om ein person som er svært fortvila over noko. Du skal bruke personal synsvinkel (eg, han, ho) og bruke gjentakingar som eit bevisst verkemiddel. Skriv på nynorsk!

Lukke til!

søndag 5. september 2010

Velkommen!

Hei 1b!

Jeg har tenkt at vi skal bruke blogg i norskundervisninga i år. Dette er min blogg, nå er det din tur til å opprette en egen! Følg instruksene, og spør for all del om noe skulle være uklart.

1) Lag deg en g-mailkonto her.
2) Opprett en blogg her. Navn på bloggen finner du på selv. Det samme gjelder design - velg noe du liker!
3) Når du har gjort dette, kan du godt legge deg til som "følger" på denne bloggen, altså min; Norskbloggen1stb. Det gjør du ved å trykke "følg" i menyen til høyre.
4) Neste steg er å lukke bloggen slik at bare jeg og klassen kan lese den - dette skal vi komme tilbake til seinere..

Lykke til! Jeg gleder meg veldig til å se resultatet!

Å.